OutLawCrime_MainPic כתב אישום פלילי
OutLawCrime_MainPic כתב אישום פלילי
פנייה לייעוץ אישי



    האם ניתן לכפות גירושין על בן זוג שלא מוותר על הקשר?

    על מנת לענות על שאלה זו עלינו להבין ולהגדיר מה פירוש "לא מוותר על הקשר", ומאידך, מה פירוש "לכפות". בחלק מהמקרים כפייה עשויה להביא להליך ארוך, מייגע וכואב, ובחלק מהמקרים, נראה כי זהו הפיתרון הלגיטימי היחיד.

    האם ניתן לכפות גירושין על בן זוג שלא מוותר על הקשר?

    ראשית, בואו נפרש את המושגים הללו בפרשנותם החוקים. כפייה של גירושין פירושו פתיחת תיק גירושין באופן חד צדדי. ניתן לבצע הליך זה, בהמשך נפרט מה העילות שמציע בית הדין הרבני לגירושין.

    תוכן עניינים

    בסוגיית "לא מוותר על הקשר" השאלה העיקרית שעלינו לשאול היא האם מדובר בבן זוג מקסים אוהב ומשקיע, שחשוב לו לעשות כל מה שאפשר כדי להציל את הנישואין, ולמצות את הפוטנציאל להגיע לשלום בית, או בבן זוג רכושני וכוחני, שאינו מוכן לקבל את העובדה שנישואין עלו על שרטון.

    האם ניתן לכפות גירושין?

    קודם כל התשובה היא כן, וכעת נרחיב. אולי השימוש במילה לכפות אינה מדויקת, כן ניתן לפתוח תיק גירושין באופן חד צדדי. כלומר, אילו האפשרויות העומדות בפני הצד המעוניין להתגרש:

    1. להגיע לשלום בית – להגיע למצב בו שני הצדדים מסכימים להמשיך את נישואיהם בשלום.
    2. לפתוח תיק גירושין בהסכמה – מדובר בהליך גירושין בו שני הצדדים מעוניינים להתגרש..
    3. לפתוח תיק גירושין חד צדדי – מדובר במהלך בו אחד הצדדים אינו מעוניין להתגרש, ולפיכך הצד השני פותח תיק גירושין ומגיש תביעה לגירושין, שלא בהסכמת הצד השני.

      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

      גירושים באמצעות בית הדין הרבני או באמצעות בית המשפט לענייני משפחה?

      בית הדין הרבני הוא המסגרת המשפטית החוקית לגירושין בישראל. כל מי שהתחתן בנישואין יהודיים כדת משה וישראל, ומעוניין להתגרש, עליו להתגרש בבית הדין הרבני. חשוב לציין כי ניתן להגיש תביעת גירושין חד צדדית גם לבית המשפט לענייני משפחה, ולדון בערכאה זו בדיון הגירושין, אולם אין לקיים דיונים מקבילים בשתי ערכאות, ובכל מקרה את הליך הגירושין הפורמלי, יש לבצע בבית הדין הרבני.

      כלומר, אם לפשט את הדברים, ניתן לפתוח תיק בבית המשפט לענייני משפחה, עלות פתיחת תיק בבית משפט לענייני משפחה היא 251 שקלים כאשר מדובר בגירושין בהסכמה. כאשר מדובר בגירושין שלא בהסכמה, כל צד ישלם 251 שקלים. עלות פתיחת תיק בבית הדין הרבני היא 450 שקלים. ניתן לדון בגירושין בבית המשפט לענייני משפחה ולבצע את ההליך הפורמלי של הגירושין, לאחר תוקף בית המשפט לענייני משפחה, בבית הדין הרבני. ניתן גם לבצע את כל ההליך בבית הדין הרבני ובסיומו גם את האקט הטקסי של הגירושין, אשר מתקיים כאמור בשני המקרים.

      באילו מקרים ניתן לפתוח תיק גירושין חד צדדי?

      כאשר מדובר בתביעה בבית המשפט לענייני משפחה, ניתן בכל מקרה להגיש תביעה שמשמעה תיק גירושים חד צדדי. בבית הדין הרבני, ניתן לפתוח תיק גירושין חד צדדי במידה ומתקיימת אחת מהעילות הבאות, המוגדרות בחוק בית הדין הרבני:

      • מום או מחלה פיזית
      • מום או מחלה נפשית
      • חוסר אונות ו/או בעיית עקרות מתמשכת מצד הגבר
      • אלימות פיזית מתמשכת
      • אלימות מילולית מתמשכת
      • התעללות פיזית
      • התעללות נפשית
      • בגידה מתמשכת
      • התמכרות לסמים
      • סירוב לקיים יחסי מין לאורך זמן
      • גבר אשר אינו מפרנס את אשתו לאורך זמן
      • אישה אשר גורמת לבעלה לא לקיים את מצוות הדת או לחלל אותן.

      יש לציין כי הסעיפים הללו מלבד השניים האחרונים מתייחסים לשני הצדדים, גבר ואישה כאחד.

      ייתכן ואחד הצדדים לא מוותר על הקשר ועושה זאת באמצעות אהבה, תקווה, השקעה, טיפול זוגי וכו', ויכול להיות מקרה בו אחד הצדדים אינו מוותר על הקשר ועושה זא תוך כדי פגיעה והתעללות מתמשכת. במקרה זה, בהחלט יש עילה לפתוח תיק גירושין.

      כיצד מתקדמים?

      במקרה של פתיחת תיק גירושין באופן חד צדדי, ההמלצה היא לגייס עורך דין מומחה בגירושין, על מנת לבצע את ההליך באופן המיטבי ביותר.

      הווה יותר, כמה שפחות מתמשך, כמה שפחות מסורבל, ועם כמה שפחות משברים בדרך, מכיוון שהגירושין מהווים משבר אחד גדול בפני עצמו.

      ייעוץ וליווי מקצועי של עורך דין, יסייע לכם להחליט באיזו דרך, מסגרת וערכאה יש להגיש את התביעה, וכמובן יסייע לכם לגבש את התחומים העיקריים הבאים לידי ביטוי בדיון הגירושין: משמורת על הילדים, מזונות, חלוקת רכוש וכו'.

      *אנחנו עושים מאמצים לדייק בתוכן המופיע באתר כתב אישום פלילי outlawcrime ועדיין – יובהר כי התוכן אינו תחליף לייעוץ משפטי אישי. המסתמך על האמור – עושה זאת באחריותו.

      לייעוץ ראשוני חייג 077-8044023 (זמינות 24 שעות)
      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

        מידע חשוב נוסף