OutLawCrime_MainPic כתב אישום פלילי
OutLawCrime_MainPic כתב אישום פלילי
פנייה לייעוץ אישי



    תקיפת שוטר

    חוק העונשין קובע כי תקיפת שוטר היא עבירה פלילית אשר דינה מאסר של לפחות חודש ימים ועד שלוש שנים. לצד עבירה זו, קיימות שתי עבירות נוספות הקשורות להתנהגות פלילית כלפי שוטרים: תקיפת שוטר בנסיבות מחמירות וכן הפרעה לשוטר במילוי תפקידו.

    תקיפת שוטר

    דינו של המורשע בגין כל אחת מן העבירות הללו הוא עונש מאסר כאשר החוק קבע עונש מינימום בגין כל עבירה. קיומו של עונש מינימום מלמד אותנו על עמדתו של המחוקק באשר לתפקידם ומעמדם של השוטרים בישראל.

    תוכן עניינים

    היות שאלו אמונים על שמירת הסדר הציבורי ועל אכיפת החוק, נתפסת הפגיעה בשוטרים כחמורה ביותר ועל כן בגינה יינתן לכל הפחות עונש המינימום הקבוע בחוק. קביעת עונש מינימום שולחת מסר של הרתעה אל הציבור ומבהירה את חומרת המעשה של תקיפת שוטר והפרעה לו במילוי תפקידו.

    מהי תקיפת שוטר?

    בניגוד למיתוס המקובל, תקיפה אינה חייבת להיות חזקה או כזו שנגרמה בכוונה רעה, על מנת להיות עבירה פלילית. תקיפה על פי החוק הפלילי היא כל מכה, דחיפה או הפעלת כוח על גופו של אדם אחר ללא הסכמתו. יש להבהיר כי החוק אינו דורש כוונת זדון במעשה התקיפה על מנת שזו תיחשב כמעשה פלילי. כל הדרוש הוא מודעות למעשה.

    לאור האמור לעיל, מובן כי עלינו להיזהר ולנהוג בשיקול דעת במגענו עם שוטרים. אין לאבד את העשתונות ולו לרגע על מנת שלא נגרום לעצמנו נזק רב יותר. כל פגיעה ולו כזו הנראית לנו קטנה ביותר, יכולה להוביל אותנו אל דוכן הנאשמים. מבלי להתכוון בכלל, נמצא עצמנו מואשמים במעשה פלילי אשר דינו להזכירכם הוא מאסר מינימאלי של חודש ימים!

    יש לציין כי הרשעה בגין מעשה פלילי של תקיפת שוטר אין משמעותה בהכרח מאסר בפועל אלא בית המשפט רשאי לגזור על הנאשם גם מאסר על תנאי. זוהי הפרשנות שנתנה הפסיקה לכוונת המחוקק אשר ביקש להרתיע מעשיית מעשה פלילי כנגד שוטרים.

      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

      למותר לציין כי גם מאסר על תנאי הוא עונש לכל דבר והדבר כמובן אינו מבטל את התיק הפלילי שנפתח לנאשם אשר ילך עמו לכל מקום. לפיכך, יש לנהוג באיפוק גם אם אנו חשים כי השוטר אינו מבצע תפקידו כראוי. אף אם אנו סבורים כי נגרם לנו עוול, כדאי לחרוק שיניים ולהגיש תלונה כנגד השוטר אך בשום אופן לא לתקוף אותו פן נחמיר את מצבנו.

      הואשמת בתקיפת שוטר? מה עושים?

      במידה ונקלענו למצב שבו הוגש נגדנו כתב אישום פלילי בגין תקיפת שוטר, חשוב לדעת כיצד לנהוג על מנת לצמצם נזקים. כאמור, בית המשפט מוסמך להטיל עלינו מאסר על תנאי אך גם מאסר בפועל של עד שלוש שנים! מסיבה זו עלינו לשקול צעדינו בחוכמה!

      1. ייעוץ משפטי – דבר ראשון יש לשכור את שירותיו של עו"ד פלילי המתמחה בעבירות מן הסוג הזה של תקיפת שוטר.
      2. ביטול כתב האישום – עו"ד פלילי בעל ניסיון יבחן את נסיבות התיק וינסה לפעול לביטולו של כתב האישום.
      3. הסדר טיעון – בשל העובדה כי בית המשפט יכול לגזור על הנאשם עד שלוש שנות מאסר, ישנם מקרים בהם כדאי לנסות ולהגיע להסדר טיעון עם התביעה על מנת לקבל עונש מופחת.

      תקיפת שוטר בנסיבות מחמירות

      כאמור, המחוקק בישראל ראה חשיבות רבה בהגנה על שוטרים ובהרתעת הציבור מפגיעה בהם. על כן, נקבע כי מעשה פלילי של תקיפת שוטר דינו מאסר מינימאלי של חודש ימים. המחוקק הגדיל לעשות וקבע כי תקיפת שוטר בנסיבות מחמירות ראויה לעונש חריף יותר וזאת על מנת להבהיר כי תקיפת שוטר, קל וחומר חמורה, איננה מקובלת והעבריין ייענש במלוא חומרת הדין.

      לאור זאת, קבע המחוקק גם בעבירה זו של תקיפת שוטר בנסיבות מחמירות, עונש מינימום העומד על שלושה חודשי מאסר. בית המשפט רשאי לגזור על הנאשם עונש מקסימאלי של עד חמש שנות מאסר.

      הפרעה לשוטר במילוי תפקידו

      תפקידו של השוטר הוא לשמור על הסדר הציבורי כאשר יש צורך לספק לשוטר הגנה בעת מילוי תפקידו. לפיכך, אדם אשר עושה מעשה על מנת להפריע לעבודתו של השוטר, עובר עבירה פלילית של הפרעה לשוטר במילוי תפקידו. העונש בגין עבירה זו הינו מאסר מינימאלי של שבועיים ימים ועד לשלוש שנות מאסר. ובכן, שוב אנו רואים כי המחוקק מבקש להרתיע את הציבור מלהטריד שוטרים בעת מילוי תפקידם ועל כן קבע גם כאן עונש מינימום לעבריין המורשע.

      ראייה נוספת לעמדתו של המחוקק באשר להפרעה לשוטר בעת תפקידו ניתן לראות בעובדה כי הפרעה לאדם אשר מנסה לעזור לשוטר, גם היא נחשבת עבירה פלילית של הפרעה לשוטר במילוי תפקידו.

      *אנחנו עושים מאמצים לדייק בתוכן המופיע באתר כתב אישום פלילי outlawcrime ועדיין – יובהר כי התוכן אינו תחליף לייעוץ משפטי אישי. המסתמך על האמור – עושה זאת באחריותו.

      לייעוץ ראשוני חייג 077-8044023 (זמינות 24 שעות)
      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

        מידע חשוב נוסף